24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Çubuk Belediye Başkanı Özden: -Özgür bir basına sahip olmayan toplumlar kör, sağır ve dilsizdirler


ANKARA (A.A) - Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, özgür bir basına sahip olmayan toplumların kör, sağır ve dilsiz olduğunu bildirdi.
     Özden, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, basının toplumun bilgilenmesindeki önemine dikkati çekti.
     Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olarak bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araç olduğunu belirten Özden, şunları kaydetti:
     Basın, doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber verme, olumsuzlukları sorgulama, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturma, toplumu aydınlatma işlevini yerine getirirken meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermeli, doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır.
     Özgür bir basına sahip olmayan toplumların kör, sağır ve dilsiz olduğunu belirten Özden, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Halkımızın sansürsüz ve objektif haber alması için bundan 104 yıl önce, daha matbaaya ulaşmadan gazetelere uygulanan sansürün kaldırılması toplum adına gazetecilik kavramının mihenk taşlarından birisidir. Mesai mefhumu olmaksızın son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın kuruluşları ve basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileşmesini ve basın özgürlüğünün kapsamının genişlemesini dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın şehitlerimizi saygıyla anarken aziz milletimize hizmet etmek için mesai mefhumu tanımayan, fedakar ve cefakar tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutlarım.
    
     Muhabir: Hüseyin Yiğiner
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER