24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -GMİS Genel Başkanı Alabaş: -24 Temmuz Basın Bayramının, basın emekçilerinin haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bir dönüm noktası olmasını diliyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, 24 Temmuz Basın Bayramının, basın emekçilerinin haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bir dönüm noktası olmasını dilediklerini bildirdi.
     Alabaş, Türk basınında sansürün kaldırılışının yıl dönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının özgür konumunu gölgeleyen ve temel işlevinden uzaklaştıran sansürün, vatandaşların çıkarlarının savunulmasının da önündeki en büyük engel olduğunu ileri sürdü.
     Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün, en etkin aracı olan basının, demokrasinin yaşaması ve gelişmesi için de önemli bir kurum olduğunu dile getiren Alabaş, Basınımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve özgürce kamu yararı doğrultusunda haber yayma hakkını kullanabilmeleri en büyük dileğimizdir. Milli mücadelenin kazanılmasında büyük emeği olan, milli mücadeleye güç veren yerel basın bugün zor şartlar altında görev yapmaktadır. 24 Temmuz Basın Bayramının, basın emekçilerinin haklarının ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için bir dönüm noktası olmasını diliyoruz ifadelerini kullandı.
     Alabaş, gazetecilerin bayramını da kutladı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER