24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -KBÜ Rektörü Prof. Dr. Uysal: Basının sansürlendiği, sınırlama ve baskılara maruz kaldığı, özgürce görevini yapamadığı ülkelerde demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, basının sansürlendiği, sınırlama ve baskılara maruz kaldığı, özgürce görevini yapamadığı ülkelerde demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün olmadığını bildirdi.
     Uysal, Türk basınında sansürün kaldırılışının ve 24 Temmuz Basın bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, sansürün, düşüncelerin özgürce, korkusuzca ifade edilmesinin önünde büyük bir engel olduğunu belirtti.
     Özgür, bağımsız, çok sesli yazılı ve görsel basının, demokrasinin büyük güvencesi olduğunu kaydeden Uysal, doğru bilgilerle donatılmış, kendine güvenen ve daha çağdaş bir toplum için basının güvenilirliğinin ve tarafsızlığının önemine işaret etti.
     Uysal, Basının sansürlendiği, sınırlama ve baskılara maruz kaldığı, özgürce görevini yapamadığı ülkelerde demokrasi ve insan haklarından söz etmek mümkün değildir. Güç koşullar altında çalışmalarını yürüten basın emekçilerinin bayramını kutluyor, saygılarımı sunuyorum görüşlerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER