24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Özyavuz, 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılması ve basın bayramını kutladı


ŞANLIURFA (A.A) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Özyavuz, 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılması ve basın bayramını kutladı.
     Özyavuz, yayınladığı mesajında basının; kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan ve bu amaç doğrultusunda birçok fedakarlık ve azim örneği sergileyen çalışanları bünyesinde bulundurduğunu belirtti.
     Basının her yönüyle demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu ifade eden Özyavuz, şunları kaydetti:
     Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün modern dünyada tartışmasız kabul görülmüştür. Basın kuruluşları yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığıyla yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.
     Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan siz değerli basın çalışanlarımızı takdir ve tebrik eder, bu duygu ve düşüncelerle basın-yayın kuruluşlarında çalışan tüm basın mensuplarımızın basın bayramını kutlarım.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş/Yasin Dikme
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER