24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün: Basın, olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir biçimde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak gibi önemli işlevleri yerine getirmektedir


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, basının olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak gibi önemli işlevleri yerine getirdiğini belirtti.
     Üstün, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Meşrutiyetin ilanı ile basın üzerinden sansürün kaldırılmasının, hür beyinler ve hür vicdanların daha da gayretli bir şekilde çalışarak bireyler ve toplumlar arasındaki ilişkilerin, toplum ve birey için yapılması gerekenlerin, toplumsal yaşantı için gerekli hassasiyetlerin oluşturulması ve duyurulmasında etkin rol almaya başladığını ifade etti.
     Basının olayları doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde yansıtmak, toplumu aydınlatmak, eksiklik ve aksaklıkları sorgulamak gibi önemli işlevleri yerine getirdiğini vurgulayan Üstün, şunları kaydetti:
     Basın mensubu arkadaşlarımız gayretli çalışmaları ile toplumların bir arada yaşama gereklerinden biri olan haberleşme ve iletişim faaliyetlerini yerine getirmektedirler. Bu önemli görevi yerine getiren değerli basın mensubu arkadaşlarımızın sansürün kaldırılışın 104. yıldönümünü ve Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER