24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -AK Parti Kahta İlçe Başkanı Turanlı: -Özgür basın, demokrasinin ve insan haklarının gelişmesinde çok önemli


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Kahta İlçe Başkanı Reşat Turanlı, özgür basının demokrasinin ve insan haklarının gelişmesinde çok önemli olduğunu belirtti.
     Turanla, 24 temmuz Basın Bayramı ve basında sansürün kaldırılışının 104. yıl dönümü dolayısı ile yayımladığı mesajında, basının çok önemli olduğuna işaret etti.
     Turanlı, şunları kaydetti:
     Basın kuruluşları, daha şeffaf bir toplumun var olmasında etkin katılımının önemli bir aracı olma niteliğini taşımaktadır. Sansürün kaldırılması ile birlikte farklı düşüncelere sahip olan vatandaşlarımız kendileri ifade etme hakkına kavuşmuşlardır. Tabi ki zaman zaman basın camiasında istenmeyen hadiseler yaşanmaktadır. Şunu kesinlikle ifade edebilirim ki ülkemizdeki basın özgürlüğü bir çok batı ülkesinde bulunmamaktadır. Özgür basın, demokrasinin ve insan haklarının gelişmesinde çok önemli. Basın ve medyanın sesinin daha gür ve özgür çıkması dileğiyle büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini sürdüren tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım..
    
     Muhabir: İsmail Kaya
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER