24. Vergi Haftası

24. Vergi Haftası -Şanlıurfada, Vergi Haftası dolayısıyla 2011 yılında en fazla vergi veren kurum ve kişilere plaket verildi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfada, Vergi Haftası dolayısıyla 2011 yılında en fazla vergi veren kurum ve kişilere plaket verildi.
     Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkanlığınca, Dedeman Otelde düzenlenen plaket töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Türkiyedeki vergi sisteminin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Güvenç, Türkiyenin doğal kaynaklarının kısıtlı olduğunu, bu yüzden devletin en önemli gelirinin vergiler olduğunu belirtti.
     Şanlıurfada vergi ödeme bilincinin tam olarak oturmadığını ifade eden Güvenç, şunları kaydetti:
     Devletin gelirinin yüzde 85i vergiden gelmektedir. Bu konuda handikaplarımız var. Bugün Türkiyede kayıt dışılık var. Verginin yaygınlaştırılamaması, toplanamaması sorunu var. Bunları ne kadar aşarsak sağlıklı ekonomiye o kadar geçeriz ve yatırımlarımızı o kadar artırırız. Ama iyi yoldayız. Düne göre Türkiyede vergi sistemi ayaklarının üzerine basmaktadır. Ben vergisini ödeyen tüm vatandaşlara teşekkür ederim.
     Şanlıurfa Vergi Dairesi Başkan vekili Cemal Demir ise kentte kayıtdışılığı engellemek için çabaladıklarını ve tahsilatta yaşanan sıkıntının en büyük nedeninin personel yetersizliği olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından, 2011 yılında Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisinde ilk 5 sırayı alan mükelleflere plaket verildi.
     Etkinlikte ayrıca vergi konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Halil Fidan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER