26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları

26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması -21 ülkeden ekiplerin katıldığı yarışma, kortej yürüyüşüyle başladı


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, kortej yürüyüşüyle başladı.
     Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heylek Atatürk Anıtı önünde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın yaklaşık yarım asırdır devam eden bir gelenek haline geldiğini söyledi.
     Yarışmaya 21 farklı ülkeden halk dansları ekibinin katıldığını belirten Altepe, 7-12 Temmuz tarihleri arası sürecek olan bu güzel şenlikte dostluk mesajları, kardeşlik mesajları ve barış mesajları verecekler diye konuştu.
     Konuşmanın ardından barışı simgeleyen güvercinlerin gökyüzüne salınması sonrasında kortej yürüyüş başladı. Atatürk Caddesinde uzun bir kortej oluşturan halk dansları ekipleri, Cumhuriyet Caddesi üzerinden, Altıparmak Caddesi güzergahını izleyerek Kültürpark Açıkhava Tiyatrosuna yürüdü.
     Yol boyunca vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ekipler, ülkelerinin folklor ve müziklerinden örnekler sunarak, renkli görüntüler oluşturdu.
     Yarından itibaren kentin çeşitli noktalarında gösteriler sunacak olan halk dansları ekipleri, 11 Temmuz Çarşamba akşamı Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda, Altın Karagöz ödülü için yarışacak.
    
     Muhabir: Tarık üzgün / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 26. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER