28 Şubat Post Modern darbesi

28 Şubat Post Modern darbesi -AK Parti Konya Başkanı Sorgun: Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat, ülke demokrasisine vurulmuş en ağır darbelerden biridir


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Başkanı Ahmet Sorgun, Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçen 28 Şubat, ülke demokrasisine vurulmuş en ağır darbelerden biridir dedi.
     Sorgun, 28 Şubatın millet vicdanında izahı mümkün olmayan bir yara açtığını dile getirdi.
     Dünyada ve Türkiyede gerçekleşmiş olan darbelerin toplum hayatında çok ağır travmalara neden olduğunu ifade eden Sorgun, şunları kaydetti:
     28 Şubat 1997de bir tertip yapılmış halkın oylarıyla seçilmiş bir iktidara son verilerek Türkiye olağanüstü zor bir döneme sokulmuştur. Şu husus çok iyi bilinmelidir ki millete tuzak kuran ve halkına uzak duran hiçbir anlayışın başarı şansı yoktur, olamaz da... Meşru hükümeti yıpratmak için her yolu mubah görenler, mahşeri vicdanda ebediyen mahkumdurlar. Bu utanç verici sürecin aktörleri şimdi adalet önünde hesap veriyorlar. AK Parti, iktidara geldiği günden bugüne kadar Türkiyenin demokratikleşmesi, demokrasisini güçlendirmesi, insan hak ve özgürlüklerinin güç kazanması, bu ülkedeki yönetimin normal demokratik bir yönetim olması için her türlü riski göze aldı ve mücadelesini kararlı bir şekilde hem Parlamentoda hem siyasi zeminde hem de hukuk alanındaki yapmış olduğu reformlara bugünlere ulaşmamıza vesile oldu.
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 28 Şubat Post Modern darbesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER