28 Şubat soruşturması...

28 Şubat soruşturması... -TSK bünyesinde 17 yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra 28 Şubat sürecinde YAŞ kararıyla er olarak terhis edilen Halil Gülderen: -17 yıllık çalışmanın karşılığında bana er rütbesi verildi.


ISPARTA (A.A) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde 17 yıl astsubay olarak görev yaptıktan sonra 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları ile er olarak terhis edilen Halil Gülderen, sorumlularla yüzleşmek istediğini söyledi.
     28 Şubat sürecinde yaşadıklarını AA muhabiriyle paylaşan Halil Gülderen, 1985 yılında Muşta 49. Piyade Tugayı Topçu Taburunda araç baş makinisti olarak görev yaparken düğünü için hazırlattığı davetiyeye bir hadis-i şerif yazdırdığını belirtti.
     Hadis-i şerif olduğunu gören bazı komutanlarının davetiyeyi yırtıp attığını söyleyen Gülderen, Ardından bizi tebrik etmeye gelen bazı komutanlar eşimle tokalaşmak istedi. Eşimin elini uzatmak istememesine rağmen ısrarla eşimle tokalaşmak istediler. O süreçte bir yıldırma politikası olarak bu tür olaylar başladı dedi.
     Evliliklerinin ardından eşine askeri kimlik çıkarttığını, ancak kimlikte başörtülü fotoğraf kullandığı için yetkililerin eşinin kimliğini geri istediklerini anlatan Gülderen, kimliği geri vermek istemeyince 3 gün oda hapsine çarptırıldığını öne sürdü.
     Bir süre sonra İstanbul Hadımköyde 1. Ordu Komutanlığı Makine İkmal Bölümüne tayin olduğunu belirten Gülderen, Burada askeri lojmana yerleştik. Ancak eşimin başörtüsü kullanması nedeniyle baskı görmeye başladık. Birliğin Tugay Komutanı Tuğgeneral Çetin Doğan idi. Çetin Doğan, bir gün beni odasına çağırarak, Lojmanda kalmanın bir takım kuralları ve vasıfları vardır. Eşin derhal başörtüsü çıkaracak dedi.
     Hayır cevabını verince lojmana giremeyeceğinin söylendiğini ifade eden Gülderen, Doğan, daha sonra başka bir göreve tayin oldu. Ama bize yönelik baskılar devam etti. Eşim pazara gidip döndüğünde lojmana almadıkları oluyordu diye konuştu.
     O dönemde psikolojik harp taburları aracılığıyla çalışanların fişlendiğini ileri süren Gülderen, kendisine, Gümüş yüzük takmayacaksın, namaz kılmayacaksın gibi baskılar yapıldığını iddia etti.
     Sonraki süreçte hiçbir mazeret belirtilmeden 93 gün hapis cezası aldığını öne süren Gülderen, 1998 yılında YAŞ kararıyla ordudan er olarak terhis edildiğini kaydetti.
     Gülderen, 17 yıllık görev süremde 40ın üzerinde takdir belgesi ve çeşitli ödüller aldım. Memleketin bekası için 17 yıl TSK bünyesinde üstün hizmet ödülleri alan bir personel olarak görev yaptım. Ancak tüm bunların karşılığında insafsızca bir linç girişimi ile karşılaştık. Sonra er olarak ordudan terhis ettiler. Tabancamızdan elbisemize, sağlık kuruluşlarındaki haklarımıza kadar bir anda her şeyimizi elimizden aldılar. 17 yıllık çalışmamın karşılığında bana er rütbesi verildi. Buna neden olanlarla hem Allah katında, hem de hukuksal boyutta yüzleşmek istiyorum diye konuştu.
     (DG-ME-HS-TNC-BİL)
<< Önceki Haber 28 Şubat soruşturması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER