29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru -Edirne Valisi Duruer: Cumhuriyet, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, cumhuriyetin, Türk tarihinin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu belirtti.
     Duruer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin 89. yılını kutlamanın mutluluğunu, gururunu ve coşkusunu yaşadığını ifade etti.
     Cumhuriyet Bayramının vatandaşlık bayramı olduğunu belirten Duruer, şunları kaydetti:
     Cumhuriyet, tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. O çağdaşlaşma hamlesidir ki; toplumumuzu ulus olma bilincine, bireylerini özgür düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşlar haline getirmiştir. Bugün ülkemiz eğer dünyanın 17. büyük ekonomisine sahipse bu ve bunun gibi ekonomik, sosyal ve kültürel alanda elde edilen nice başarılar esas itibariyle cumhuriyetimiz sayesinde gerçekleştirilmiştir. Gelecek nesillere çağdaş ve müreffeh bir Türkiye bırakmanın yolu bir taraftan bu kazanımlara sahip çıkmaktan, diğer taraftan da ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmamızı daha ilerilere taşımaktan geçtiğine inanıyorum.
     Ülkemiz, cumhuriyetimizin sağladığı özgürlük, güven ve huzur ortamında dünya milletler camiasında çok üst düzeylerde hak ettiği değeri yıllar sonra değil, önümüzdeki beş yıllarda ya da on yıllarda alacaktır. Yeter ki ülkemize ve kendimize olan güven duygusunu kaybetmeyelim. Böylece cumhuriyetimizin kurucusu ulu Atatürkün bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyi mutlaka yakalanacaktır. Cumhuriyetimizin kurucu yüce Atatürk başta olmak üzere bu toprakları vatan toprağı yapan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyet bayramımızı kutluyor, aziz milletimizin sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşaması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER