29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru -CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: -Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır


KIRKLARELİ (A.A) - CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmenin cumhuriyeti korumak ve yaşatmakla olanaklı olduğunu bildirdi.
     Dibek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Kurtuluş Savaşının Türk ulusunun var oluşunu, cumhuriyetin ilanının ise yeniden dirilişin simgesi olduğunu belirtti.
     Türkiyenin Kurtuluş Savaşıyla düşmandan, cumhuriyetin ilanıyla çağ dışılıktan kurtulduğunu ifade eden Dibek, şunları kaydetti:
     Türk ulusunun özlemlerini, inandığı değerleri, toplumsal dinamiklerini çok iyi bilen yüce önder, tam bağımsızlık ve ulusal egemenlik gibi ilkelerin yaşama geçirilmesinin, ancak cumhuriyet rejimi ile olanaklı kılınabileceğini görmüş. Türk ulusunun doğasına ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi cumhuriyettir. Cumhuriyet, ümmetçilik yerine ulusçuluğu, kulluk yerine yurttaşlığı, bağnazlık yerine çağdaşlığı ve ulus devleti seçenlerin kurduğu bir rejimdir. Geleceğe güçlü biçimde ulaşabilmek, cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmakla olanaklıdır.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER