29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru -Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu: -Hepimiz, özgürlük için savaşmış ve bunu kanı pahasına kazanmış bir milletin ferdiyiz. Bu nedenle cumhuriyeti basit bir yenilenme olarak göreme


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hepimiz, özgürlük için savaşmış ve bunu kanı pahasına kazanmış bir milletin ferdiyiz. Bu nedenle cumhuriyeti basit bir yenilenme olarak göremeyiz ifadelerini kullandı.
     Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyetin ilan edilişinin 89. yılını kutlayarak, Türk milletinin hak ettiği şekilde, en güzel idare şekli olan cumhuriyetin Türk milletinin kazandığı en önemli haklardan birisi olduğunu belirtti.
     Cumhuriyetin ilanıyla başlayan sürecin demokratikleşmeyi mümkün kıldığını ifade eden Karaosmanoğlu, millet iradesinin yönetime yansımasının cumhuriyetin eseri olduğunu vurguladı.
     Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:
     Hepimiz, özgürlük için savaşmış ve bunu kanı pahasına kazanmış bir milletin ferdiyiz. Bu nedenle cumhuriyeti basit bir yenilenme olarak göremeyiz. Bu, milletimizin haklı gururla taşıdığı ve dünyaya örnek olduğu özgürlük bayrağının aynı zamanda sembolüdür. Bugün komşularımızda ve bölgemizde yaşanan sıkıntılar ve iç savaşlar bu özgürlük mücadelesinin günümüze yansımalarıdır.
     Sevgili hemşehrilerim, birey olarak ailemizin, şehrimizin, milletimizin ve bütün insanlığın ayrılmaz bir parçasıyız. Kişisel durumumuz, bilgimiz, duygularımız, sözlerimiz, işlerimiz dünyayı etkiliyor. Cumhuriyet Bayramını kutlarken, kendi hayatımıza ve milletimizin hayatına da sahip çıkma bilincinde olmalıyız. Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet payidar kalmasını diliyor, hepinize selam, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
    
     Muhabir: Metin Girgin - Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER