29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Gürkan, mesajında, bundan 89 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyetin ilan edildiğini, milletin çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yolunda en önemli adımın atıldığını belirtti.
     Cumhuriyetin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletin birlik ve beraberliği sonucunda Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirildiğini vurgulayan Gürkan, mesajında şunları kaydetti:
     Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, halka dayanan, gücünü halktan alan bir devlet modeli olan cumhuriyeti kazandırdı. Cumhuriyet milletimizin şanlı tarihinin mühim bir aşamasıdır. Cumhuriyet ile güçlü bir devlet geleneğinden gelen birikimimiz, çağdaş değerlerle yeniden yorumlanarak, çağın ihtiyaçlarına ve zamanın ruhuna uygun bir hale getirilmiş ve milli egemenliğimizi sağlamıştır. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise milli egemenliğimizi ve millet hakimiyetine dayanan devletimizi oluşturmuştur. Atatürkün Türk Ulusunun öz yapısına ve geleneklerine en uygun yönetim, Cumhuriyet yönetimidir sözü, Cumhuriyetin anlam ve önemini en güzel biçimde ortaya koymaktadır. Cumhuriyet, yüce milletimizin, egemenliği kendi elinde bulundurduğu, çağdaşlık, eşitlik ve özgürlüktür, büyük bir düşünce devrimidir.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER