29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı -Samsunda Atatürk anıtına çelenk sunuldu


SAMSUN (A.A) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla, Samsunda Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
     Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, bayram dolayısıyla anıta çelenk sundu.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Vali Aksoy, anıt özel defterini imzaladı.
     Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Samsunda, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız diyen Vali Aksoy, şunları kaydetti:
     Gücünü ortak tarih, kader birliği ve bağımsızlığa olan inancından alan milletimiz, önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz Cumhuriyetle ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiştir. Cumhuriyetin kazanımları geleceğimizin ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte ve bağımsız yaşama azmimize güç katmaktadır. Cumhuriyetle yerini belirleyen ve çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 89 yıldır büyük bir gayret gösteren milletimiz, yoluna kararlılıkla devam etmektedir. Bu istikrarlı yürüyüş bugün ülkemizin dünyada sözü geçen ve saygı gören bir ülke olmasıyla kendini göstermektedir. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramında aziz hatıranız önünde saygı ile eğiliyor, size minnet duygularımızla şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhunuz şad olsun.
     Anıt özel defterinin imzalanmasının ardından tören sona erdi.
    
     Muhabir: Fatma Kalay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER