3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ürün: -Engelli vatandaşların normal bir hayat sürebilmeleri toplumsal duyarlılığın oluşması halinde gerçekleşebilir


AFYONKARAHİSAR (A.A) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, engelli vatandaşların normal bir hayat sürebilmelerinin toplumsal duyarlılığın oluşması halinde gerçekleşebileceğini bildirdi.
     Ürün, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde engelli memur alımının ilk kez yapılmasından, engelli vatandaşların bakımında görev alan kişilere maaş ödenmesine kadar pek çok önemli adımın atıldığını kaydetti.
     Ürün, şunları ifade etti:
     AK Parti engellileri asla ötekileştirmeyen bir anlayışıyla 2002den bu yana engelli vatandaşları evlerinden çıkarıp sosyal hayata kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütmektedir. Hükümetimiz, engelli istihdamının ve ulaşılabilirliğin etkin bir biçimde sağlanmasını hedeflemektedir. AK Parti iktidarı zamanında bin 400den fazla maddeden oluşan ve 2005 yılında yürürlüğe giren Engelliler Kanunu, ülkemizde bir anlamda engellilik hukuku yaratmıştır. AK Parti iktidarı engelli vatandaşlara gerekli hakların verilmesi noktasında her türlü uluslararası sözleşmeye de taraf olmuştur. Engelli vatandaşların normal bir hayat sürebilmeleri toplumsal duyarlılığın oluşması halinde gerçekleşebilir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, başarılı, sağlıklı ve engelsiz yarınlar dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER