3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Tuncelide Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.
     İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Edibe Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Özey, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Ekber Yurt, kurum müdürleri ve engelli aileleri katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Yardımcısı Güldoğan, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 12sinin engelli vatandaşlardan oluştuğunu belirtti.
     Güldoğan, Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de engellilerle ilgili yapılan tüm çalışmaların ana hedefinde engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılımının sağlanması ve engelli vatandaşlarımın güçlendirilerek fırsat eşitliğinden yararlandırılması yönündedir dedi.
     Belediye Başkanı Edibe Şahin ise belediye olarak her türlü yatırımda engellileri ve kadınları düşünmeden planlama yapmadıklarını ifade etti. Şahin, engellilere seslenerek, şunları söyledi:
     Sizlerin sosyal ve kamusal alanı kullanma, yaşamın içinde olabilmeniz için bizlere büyük sorumluk ve görevler yüklemekte. Hele Dersim gibi dağlık olan bir ilde, bizlerin bile yürümekte, yaşamakta büyük zorluk çektiğimiz bir ilde sizlerin bu alanları kullanmanız, iki kat, dört kat zorlaşmakta. Ama şunu söyleyebilirim; böylesi günlerde toplumda farkındalık yaratırken, yine sosyal devlet politikalarında bunun yasal zemini oluşturulurken, önemli olanın zihinlerdeki engelleri aşmak olduğunu da biliyoruz. Bu konuda ciddi düzenlemeler olduğu halde çalışanlarda, proje üretenlerde ve bütün kamu kurumlarında, bu alanda çalışan herkeste eğer bir zihniyet farklılığı yoksa, bir algı yoksa bunu yürütmek oldukça zorlaşmakta.
     Konuşmaların ardından program, engellilerin skeç, şiir, müzik dinletisi, halk oyunları ve dans gösterileriyle devam etti. Vali Yardımcısı Güldoğan, Belediye Başkanı Şahin ve Cumhuriyet Başsavcısı Özey tarafından programa katılan engellilere hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER