3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Kutluay: Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, toplumun ve tüm insanların ortak sorunu olmalıdır


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Nihat Kutluay, engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, toplumun ve tüm insanların ortak sorunu olması gerektiğini bildirdi.
     Kutluay, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkemizde yaklaşık 8,5 milyon engelli vatandaşın yaşadığını belirtti.
     Engellilerinin normal bir hayat sürmelerinin ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini ifade eden Kutluay, şöyle devam etti:
     Engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Otobüs, hastane, kaldırım, okullar, iş ortamları gibi hayat alanları engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olmalı, bu konuda her kurum ve kuruluş, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar, sadece kendilerinin değil, toplumun ve tüm insanların ortak sorunu olmalıdır.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER