3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -Eğitim her engeli aşar gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak devletimizin temel görevleri arasında


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, eğitim her engeli aşar gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamanın devletin temel görevleri arasında olduğunu bildirdi.
     Altıparmak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, engelliliğin yalnızca engellilerin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.
     Engelli vatandaşları topluma kazandırmak, kimseye muhtaç olmadan bağımsız olarak kendi başlarına yaşayabilmelerini, üretken insan durumuna getirerek yaşam düzeylerini gelişen dünya şartlarına göre biçimlendirmeyi sağlamanın en büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Altıparmak, şunları kaydetti:
     Eğitim her engeli aşar gerçeğinden hareketle engelli bireylerin eğitimi için gerekli ortamları hazırlamak devletimizin en temel görevleri arasında. Engelli yurttaşların bu anlamlı günlerinde bir araya getirilmesi, hayati önem arz etmektedir. Engellilerin sorunlarına çözüm üretilmesi ve kendilerine hak ettikleri değerin verilmesi suretiyle ihtiyaçları olan moral ve motivasyonu kazanmaları için onlara yönelik uygulamaya konulan projeler hayati önem taşımaktadır. Antalyada, valiliğimizin koordinasyonunda başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde, engellilerin tespitiyle, onların eğitimi, istihdamının sağlanması ve kendi kendilerine yetecek bireyler olarak topluma kazandırılmaları için çeşitli projeler uygulanmaktadır.
     Altıparmak, engelliler gününün toplumun tüm kesimlerinin, engellilerin sorunlarının çözümü için yönlendirilmesi ve engellilerin bir araya gelerek kaynaşmaları bakımından da önem arz ettiğini bildirdi.
     Altıparmak, tüm engelli yurttaşların aileleriyle sağlıklı, mutlu ve huzur dolu bir yaşam geçirmelerini diledi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER