3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Edirnede 79 tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı


EDİRNE (A.A) - Edirnede, 79 tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
     Trakya Üniversitesi (TÜ) Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dikmen Dökmeci, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla 79 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye edildiğini belirtti.
     Nisan ayında Edirne Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği çalışanlarına Amerikadan gelen uzman grubun kişilere uygun tekerlekli sandalye verilmesi eğitimi verdiğini belirtilen Dökmeci, eğitimin ardından ABDli uzmanların 79 adet tekerlekli sandalyeyi rehabilitasyon merkezine hediye olarak gönderdiğini ifade etti.
     Edirne merkez ve çevresindeki ihtiyaç sahiplerinin araştırılarak sandalyelerin Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu eşliğinde teslim edildiğini aktaran Dökmeci, ihtiyaç sahibi ile yakınlarının, engelli kişiye uygun olan tekerlekli sandalyenin seçimi, sandalyeye bireylerin nasıl bindirilip nasıl indirileceği, sandalye ölçü ve ayarlarının bakım ve temizliği, tekerlekli sandalye kullanan kişilerin bu sandalye ile merdiven, rampa gibi yerlerden yardımcı vasıtasıyla çıkartılması ve indirilmesi konularında bilgilendirildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER