3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu: -Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi, duyarlılık, üreteceğimiz çözümler, insanımız ve toplumumuza gösterdiğimi


MUĞLA (A.A) - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Muğlada tören düzenlendi.
     Muğladaki etkinlikler kapsamında engelli bireyler ve aileleri, Vali Fatih Şahini makamında ziyaret etti. Cumhuriyet Meydanındaki törende de Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Buradaki törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, engelli bireylerin insan onuruna yakışır şekilde korunması, bakımları sağlanarak becerilerinin geliştirilmesine ilişkin hizmetlerin, kurum olarak öncelikli görevlerinden olduğunu söyledi.
     Akkuzu, bu yıl il müdürlüğüne müracaat eden 713 engelliye Engelli kimlik kartı verildiğini belirtti. Engellilik konusunun tüm dünyada evrensel normlara oturtulduğunu, devletlere bu alanda önemli sorumluluklar yüklendiğini anlatan Akkuzu, şöyle konuştu:
     Her geçen yıl artan bir umut ve heyecanla kutladığımız 3 Aralık Dünya Engeliler Günü, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin yaşadığı sorunları, bu konuda yapılması gerekenleri ön plana çıkarmaktadır. Bu büyük toplumsal sorunun çözülmesi için devlete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm bireylere düşen görevleri de hatırlatmaktadır. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi, duyarlılık, üreteceğimiz çözümler, insanımız ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının önemli göstergelerinden biridir.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER