3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Engelliler Bodrum sokaklarında yürüdü, yerli ve yabancı turistler engellileri ilgiyle izledi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.
     Bodrum Sağlık Vakfı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Ortakent-Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi ile engelliler için özel bir sınıfın bulunduğu Umurca İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen yürüyüşe, zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı. Yürüyüşte engellilere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ve polis ekipleri de eşlik etti. Engelli bireylerin Bodrum sokaklarındaki yürüyüşünü yerli ve yabancı turistler de ilgiyle izledi.
     Ellerinde engellilerin sorunlarına dikkati çeken Sevgi Engel tanımaz, Engelimle değil, yeteneğimle varım, Hayata tutunabilmeme destek olun yazılı dövizler taşıyan engelli bireyler, Belediye Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından meydandaki Atatürk heykeline çelenk sunulup saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra İskele Meydanında devam eden etkinlikte, engelli öğrenciler şiirler okuyarak hazırladıkları halk oyunları ve tiyatro gösterilerini sundu. Bodrum Sağlık Vakfı zihinsel ve bedensel engellilerden oluşan topluluk ise vurmalı çalgılarla kısa bir konser verdi.
     Bodrum Kaymakamlığı da, ihtiyaç sahibi 12 engelliye akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti. Sandalyelerin teslimi sırasında konuşan Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biz sadece bir gün değil birçok gün engellilerle beraberiz. Onların sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bugün de hep birlikte eğlendik, engelli vatandaşlarımıza araçlarını dağıttık. Biz engellilerimizin, vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Onların ne ihtiyacı varsa onları temin etmeye çalışacağız dedi.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER