3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi: Engelli bireylerin de her insan gibi sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Sedefçi, Atatürk Anıtında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kendisinin de engelli bireylerin yer aldığı bir aileden geldiğini belirtti.
     Engelli bireylerin psikolojilerini gayet iyi bildiğini anlatan Sedefçi, Engelli bireylerin de her insan gibi sevgiye ve dostluğa ihtiyacı var dedi.
     CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan insanlar arasında ayrım yapmanın, kafalarda barikatların oluşmasına neden olacağını söyledi.
     Tüm yurttaşların eşit olduğunu belirten Gürkan, Engelli yurttaşlarımız için modern devletin, yerel yönetimlerin onların yaşamını kolaylaştırıcı, toplumsal yaşama daha kolay entegre olmalarını sağlayıcı ve erişilebilirliklerini artırıcı tedbirleri almaları gerekir diye konuştu.
     Edirne Gümrük Mensupları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Haluk Kaya da Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenledikleri kampanya kapsamında engelliler için araç tahsis edildiğini bildirdi.
     Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dilek Kaynak ise Edirne Gümrük Mensupları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle araç alınması için yemek düzenlediklerini kaydetti.
     En büyük desteği ilkokul çocuklarımızdan gördüklerini anlatan Kaynak, Harçlıklarını biriktirerek yemek için bilet aldılar. Herkesin desteği var bu arabada. Hastaneye gitmek isteyen, sosyal yaşama katılmak isteyen, kuaföre gitmek isteyen, parka gitmek isteyen aracı olmayan birçok insan var. Onları sosyal hayata katmak için bu araç kullanılacak ifadesini kullandı.
     Konuşmaların ardından hayırseverlerin desteğiyle alınan engelli aracı hizmete açıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER