3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü -CHP Tekirdağ Milletvekili Köprülü: Nüfusun yüzde 12sinin engelli olduğu ülkemizde, engelli vatandaşlarımız hayat mücadelesi vermekte ve her türlü haklarının engellendiği bir toplumda ayakta durmaya


TEKİRDAĞ (A.A) - CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Nüfusun yüzde 12sinin engelli olduğu ülkemizde, engelli vatandaşlarımız hayat mücadelesi vermekte ve her türlü haklarının engellendiği bir toplumda ayakta durmaya çalışmaktadır dedi.
     Köprülü, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, milyonlarca engelli vatandaşın, yıllardır sorunların çözülmesini beklediğini öne sürdü.
     Köprülü, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     Bizlere düşen en önemli görev, özgürlükleri engellenen bu vatandaşlarımızın eğitimden, sağlığa, çalışma hayatından, sosyal hayata her alanda daha kolay yaşama tutunmalarını sağlamaktır. Bu görevde en başta hükümete ve siyasilere, ardından sivil toplum kuruluşlarına, medyamıza ve vatandaşlarımıza düşmektedir. Nüfusun yüzde 12sinin engelli olduğu ülkemizde, engelli vatandaşlarımız hayat mücadelesi vermekte ve her türlü haklarının engellendiği bir toplumda ayakta durmaya çalışmaktadır. Dünyada ve ülkemizde tüm engelli vatandaşlarımızın sorunlarının bir an evvel çözülmesi dileğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlu olsun.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Yavuz Karaduman
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER