3 ay komada kaldı, şimdi ebru

3 ay komada kaldı, şimdi ebru yaparak hayata tutunuyor -Okumak için gittiği İngilterede trafik kazası geçiren ve 3 ay komada kalan genç kadın, doktorların tavsiyesi üzerine başladığı sanat yaşamında ilk ebru sergisini açtı (Foto


MUĞLA (A.A) - Üniversite eğitimi için gittiği İngilterede trafik kazası geçiren ve 3 ay komada kalan genç kadın, iyileşmesi için doktorların tavsiyesi üzerine başladığı sanat çalışmaları kapsamında ilk ebru sergisini açtı.
     Bodrumun Bitez beldesinde yaşayan 34 yaşındaki Ayça Ersoy, 1996 yılında İngilteredeki Oxford Üniversitesinde işletme eğitimi aldığı sırada okula yetişmek için arkadaşıyla bindiği otomobille kaza yaptı. Kazadan sonra hastaneye kaldırılan Ersoy, 3 ay komada kaldı. 3 ayın ardından uyanan, ancak beyninde oluşan hasar yüzünden denge problemleri yaşayan Ersoy, 2 ay daha İngilterede hastanede kalarak fizik tedavi gördü.
     Ardından İstanbulda bir hastaneye getirilen ve fizik tedavisine devam edilen Ersoya doktorları, seramik sanatıyla ilgilenmesini önerdi. Önce seramik, ardından da resim çalışmaları yapan Ayça Ersoy, daha sonra ebru sanatına ilgi duymaya başladı. Selim Bilgiliden ebru eğitimi alan Ersoy, ilk ebru sergisini Bitezdeki atölyesinde açtı.
     Ayça Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce resim ve seramik sergileri açtığını, ancak ilk ebru sergisini açmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Geçirdiği kazanın kendisini çok etkilediğini anlatan Ersoy, ebruya başlamanın vücut hareketlerini iyi yönde etkilediğini vurguladı.
     Anne Harika Ersoy da kızıyla gurur duyduğunu kaydetti. Denge problemi yaşayan kızının, birçok sağlıklı bireyin başaramadığı şeyleri azmiyle başardığını ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
     (Bir ayda uyanır) dediler, fakat 3 ayda uyandı. Bir bebek gibi yeniden dünyaya geldi. Konuşmasını, yürümesini bilmeyen bir bebek gibi uyandı. Biz ona konuşmasını, yemesini yeniden öğrettik. Allahımıza çok şükür. Ayçayı hayata bağlayan tek unsur resim. Ayça 3 aylık koma sürecinden sonra ayağa kalkarak bugüne geldi. Bundan önce hep dışa vurumcu, soyut resimler yaptı. Şimdi suyla bir bağı var. Kızımın bütün hayatı resim. Sabah akşam resim yapıyor.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Güç Gönel
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber 3 ay komada kaldı, şimdi ebru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER