3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü -Elazığda Gakgoşum Yürüyor, Sağlığını Koruyor yürüyüşü yapılacak


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda Gakgoşum Yürüyor, Sağlığını Koruyor yürüyüşü yapılacak.
     İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Veysel Doğanay, yaptığı yazılı açıklamada, fiziksel aktivite ve egzersizin bireyin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini artıran çok önemli bir faktör olduğunu belirtti.
     Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizliğin dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında 4. sırada yer aldığını ifade eden Doğanay, Bakanlıkça 2010 yılında gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması yayımlanmamış rapor sonuçlarına göre, Türkiyede bireylerin yüzde 71inden fazlasının hareketsiz yaşadığının belirlendiğini kaydetti.
     Bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, yaşamın her alanında ve her yerde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak amacıyla 3 Ekimin Dünya Yürüyüş Günü olarak kutlandığını ifade eden Doğanay, şunları bildirdi:
     Bu sebeple ilimiz Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Gakgoşum Yürüyor, Sağlığını Koruyor sloganlı yürüyüş etkinliği tüm kamu kurum ve kuruluşları ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecektir. Yürüyüş, 3 Ekim Çarşamba günü saat 10.00da Hükümet Konağı önünden başlayıp Zafran Mesire yerinde son bulacaktır.
     Doğanay, tüm vatandaşları etkinliğe davet etti.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER