3 kişiyi öldürmekten aranırken 1 kişiyi

3 kişiyi öldürmekten aranırken 1 kişiyi daha öldürdüğü ortaya çıktı -Oğuzeli ilçesinde geçen yıl 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili aranan ve daha sonra da başka bir cinayet işlediği belirlenen zanlı yakalandı


GAZİANTEP (A.A) - Oğuzeli ilçesinde 7 ay önce 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili aranan ve daha sonra da başka bir cinayet işlediği belirlenen zanlı yakalandı.
     Oğuzelinde geçen yıl 3 kişinin hayatını kaybettiği kavgayla ilgili soruşturmayı yürüten Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, istihbarat şubesi görevlilerinin de desteğiyle, olayın zanlısı Ahmet Uyu (35) yakalamak için çalışma başlattı.
     Bu çerçevede oluşturulan özel ekibin yaptığı takip sonucunda bulunduğu yer tespit edilen Ahmet U, bugün sabah saatlerinde hava alanı yolunda bir büfeden sigara alırken yakalandı. Ahmet Unun üzerinde yapılan aramada, olayda kullandığı tahmin edilen bir tabanca ve 2 şarjör ile 31 adet mermi ele geçirildi.
     Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan zanlının sorgusunda, Oto yıkama ve galericilik yaptığını, olay günü alacaklı olduğu 3 kişiyi iş yerine çağırdığını ve hesaplarda anlaşamayınca da çıkan kavga sırasında, bu kişileri vurduğunu itiraf ettiği öğrenildi.
     Bu arada Ahmet Unun 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranırken, 21 Mayıs 2012de Şahinbey ilçesine bağlı Yağdöver köyünde arkadaşı Erdal Tümü (40) de tabancayla öldürdüğü belirlendi. Ahmet U. emniyetteki işlemlerinin ardından ikinci cinayetle ilgili Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından da sorgulandı.
     İşlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında Şehitkamil Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen Ahmet U, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ahmet U, Adam öldürmek suçundan tutuklandı.
     Ahmet Unun üzerinde ele geçirilen ve ruhsatsız olduğu belirlenen tabancanın, balistik incelenmesinin yapılması için Ankaraya gönderileceği öğrenildi.
     Oğuzeli ilçesinde 11 Aralık 2011 tarihinde alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada Yılmaz İlik (36), Eyüp Elatmış (33) ve Yılmaz Kaya (31) öldürülmüş, olayla ilgili daha önce de 3 kişi tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hasan Özkal/Mehmet Öztaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber 3 kişiyi öldürmekten aranırken 1 kişiyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER