3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü

3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü -CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz: Gazeteler, televizyonlar, haber ajansları ve radyolar siyasi iktiranın güdümüne girmeye zorlanıyor


UŞAK (A.A) - CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Gazeteler, televizyonlar, haber ajansları ve radyolar siyasi iktiranın güdümüne girmeye zorlanıyor dedi.
     Yılmaz, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, basın özgürlüğünün Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde ilan edilen ve pek çok ülke tarafından kabul edilen bir hak olduğunu belirtti.
     Çağdaş, özgürlükçü demokrasinin gelişebilmesinin basın özgürlüğü ile mümkün olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları kaydetti:
     Demokratik toplumların ve demokratikleşmenin ön koşullarından biri basın, düşünce ve anlatım özgürlüğüdür. Çıkar gruplarından ve her türlü otoriteden bağımsız, özgür ve yansız basının varlığı insan hak ve özgürlüklerinin de güvencesidir. Gazeteler, televizyonlar, haber ajansları ve radyolar siyasi iktidarın güdümüne girmeye zorlanmakta ve her tür baskı ve tehditle kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Bugün AKP toplumsal muhalefetin farklı kesimlerine, basın organlarına, gazetecilere, aydın ve yazarları yargı yoluyla tahakküm altına alma çabası içindedir. İfade ve basın özgürlüğünün kullanımına yapılan bu ve bunu gibi her tür müdahale, demokrasiyi bir yaşam biçimine dönüştürmeyi tercih etmeyen yasakçı zihniyetin ürünüdür. Ülkemizde tutuklu ve gözaltında olan gazeteci sayısının 95 kişiyi bulması utanç verici bir tablodur. Halkımızın gerçek ve doğru haber alma hakkını engelleyen tüm girişimleri kınıyor, barış, demokrasi ve insan hakları mücadelesi veren tüm basın emekçilerimizin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Gününü kutluyorum.
     (SON-HY)
<< Önceki Haber 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER