3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru

3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru -Festival kapsamında, Dan Flemingin Making the Transformational Moment in Film isimli kitabı Türkçeye çevrilecek


MALATYA (A.A) - 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, Dan Flemingin Making the Transformational Moment in Film adlı yeni sinema kitabı sinemaseverler ve sinema eğitimi alan öğrenciler için Türkçeye çevrilecek.
     Festival Komitesinden yapılan duyuruya göre, Malatya Valiliği ve Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından 9-15 Kasım tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, sinemaseverler ve sinema bölümü öğrencileri için sinema teknik kitapları hazırlanmaya devam ediliyor.
     İlk yılında Jeremy Vineyardın Sinemada Çekim Teknikleri: Her Sinemacının Bilmesi Gereken Önemli Kamera Hareketleri, ikinci yılında da Gael Chandlerın Film Kurgusu: Sinemaseverlerin ve Film Yapımcılarının Bilmesi Gereken Mükemmel Kesmeler kitaplarının Türkçeye çevrilerek sinemaseverlere ve sinema öğrencilerine hediye edildiği festival kapsamında, bu yıl da Yeni Zelanda Üniversitesi Sanat Okulu Ekran ve Medya Araştırmaları Kürsü Başkanı Dan Flemingin Making the Transformational Moment in Film isimli yeni kitabı Türkçeye çevrilecek.
     Film yapımındaki ham materyallerin bir araya getirilerek, nasıl bir dönüşüm yarattığını ayrıntılar ve örneklerle öğreten kitap, çevirinin ardından ücretsiz olarak sinema okullarına, üniversitelerin iletişim fakültelerine ve talep edenlere gönderilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 3. Malatya Uluslararası Film Festivaline doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER