3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali -Festival 6 ülkeden 350 kişinin katılımı ile başladı


RİZE (A.A) - Rizede, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali başladı.
     Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür Bakanlığınca desteklenen festival, Cumhuriyet Meydanında Türkiye, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Romanya, Gürcistan ve Osetya Özerk Cumhuriyeti halk dansları toplulukları mensuplarının da aralarında yer aldığı 350 kişinin katılımıyla yapılan yürüyüşle başladı.
     Cumhuriyet Meydanından Atatürk Caddesini takiben sahil parkında tamamlanan yürüyüş sonrası, dans toplulukları gösteriler sundu.
     Festivalde konuşan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, festivalin amacının Karadeniz yöresine ait tulum enstrümanını dünyaya tanıtmak, Karadenizlinin misafirperverliğini anlatmak ve ülkeler arasındaki kültür alışverişini güçlendirmek olduğunu belirterek, Türkiyede 2 milyona yakın Gürcü var. Bulgaristan komşumuz, çalgılarımız hep aynı. Müziğin dili bir. Hepimiz Adem ile Havvadan geliyoruz. Bin yılardır ülkelere, ırklara da ayrılsak aynı havayı soluyoruz. Bu tür etkinlikler bizi birbirimize yakınlaştıracak, dayanışmamızı artıracaktır dedi.
     Festival, Artvinin Murgul, Borçka ve Arhavi, Rizenin Çayeli ve Fındıklı ilçelerinde yapılacak olan etkinlikler ile 11 Temmuz 2011 tarihine kadar sürecek.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Zafer Sel
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER