3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi

3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi -6352 sayılı kanun kapsamında Siirt Yarı Açık Cezaevinden yapılan tahliyeleri aileler heyecanla bekledi


SİİRT (A.A) - Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen 6352 Sayılı Kanun kapsamında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, Siirt Yarı Açık Cezaevinden yapılan tahliyeleri aileler heyecanla bekledi.
     Kamuoyunda 3. Yargı Paketi olarak bilinen Yargı Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi Hakkındaki Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından, yasadan yararlanarak Siirt Yarı Açık Cezaevinden tahliye edilen hükümlüleri aileleri cezaevi kapısı önünde karşıladı.
     Şırnakın Silopi ilçesinden yakınlarının tahliyesi için gelen Salim Günay, yakınlarının İstanbulda bir kavgaya karıştıkları gerekçesiyle 6 aydan beri cezaevinde bulunduğunu belirterek, Dün Siirte geldik. Oğlum, yeğenim ve bir yakınım Silopi Cezaevinde yatıyordu. Buraya getirdiler. Tahliye edilmelerini bekliyoruz. Bu yasa çok güzel. Çok sevinçliyiz. Bizim için sürpriz oldu dedi.
     Silopiden gelen Ramazan Zorlu da 2 yeğeni ve 2 oğlunun tahliye edileceğini, tahliyeler nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti.
     Tahliye olan hükümlülerden Ekrem Sezgin ise 3 aydır cezaevinde kaldığını, daha 6 ay 20 günlük bir süresinin bulunduğunu anlatarak, tahliye kararının kendileri için sürpriz olduğunu bildirdi.
     Boynunda Kuran-ı Kerim asılı olarak cezaevinden çıkan Diyarbakırlı Şaban Kaya, cezaevinde hep Kuran-ı Kerim okuduğunu ve dua ettiğini belirtti. Kaya, Berat Gecesi yaptığımız dualar Allah tarafından kabul edildi diye konuştu.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş - Ayhan Mergen / Nurten Aslan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 3. Yargı Paketinin yürürlüğe girmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER