30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde törenler yapıldı


BİLECİK (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü nedeniyle, Bozüyük, Gölpazarı, Pazaryeri ve Osmaneli ilçelerinde törenler yapıldı.
     Bozüyükteki kutlamalara, Kaymakamı Oktay Kaya, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Ahmet Berberoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Eriş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamada konuşma yapan Üsteğmen Onur Kurban, 30 Ağustos Zaferinin bütün otoritelerin tartışılmaz bir askeri deha olarak kabul ettiği Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Anadoluda sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanıldığını kaydetti.
     Kutlamalar, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları ekibinin gösterisi ve resmi geçiş töreni ile Kaymakam Kayanın, makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.
    
     -Gölpazarı-
    
     Gölpazarı ilçesindeki törenlere Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Erdal Müniroğlu, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlamalarda Üsteğmen Adem Akgümüş, yaptığı konuşmada, Türk İstiklal Savaşı içinde milletin gerçek kurtuluş güneşi olan Büyük Taarruzun 30 Ağustos sabahı ufuktan bütün görkemiyle doğan en müthiş muharebe olduğunu söyledi.
     Şiirlerin okunmasının ardından resmi geçit töreniyle devam eden kutlamalarda, Bahçelievler ve Reşadiye mahallelerindeki şehitliklerin ziyaretiyle sona erdi.
    
     -Pazaryeri-
    
     Pazaryeri ilçesindeki törenlere Bilecik Vali Yardımcısı ve Pazaryeri Kaymakam Vekili Metin Çınar, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Erdin, Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı İrem Yazıcı, daire müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
     Tören, Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Jandarma Kıdemli Başçavuş Kenan Yıldız, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos 1922de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşının Türk milletinin yeniden dirilişi olduğunu kaydetti.
     Şiirin okunmasının ardından tören, Çınarın makamda tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.
    
     -Osmaneli-
    
     Osmaneli ilçesindeki törenlere, Kaymakam Ali Ada, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Merdan Akbulut, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan, Cumhuriyet Savcısı Volkan Altun, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.
     Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Tören, Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Akgündüzün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
     Kutlamalar, öğrenciler tarafından şiirler okunması, Adanın makamda tebrikleri kabul etmesi ve şehitliğin ziyaret edilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Ekip / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER