30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Bingöl Valisi Güvençer: Tarihimizde göstermiş olduğumuz birlik ve beraberlik anlayışı, en önemli gücümüz olacaktır


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Tarihimizde göstermiş olduğumuz birlik ve beraberlik anlayışı, en önemli gücümüz olacaktır dedi.
     Vali Güvençer tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajında, Birinci Dünya Savaşı sonrasında imzalanan anlaşmalarla tarih sahnesinden silinmek istenen Türk milletinin, 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan kurtuluş mücadelesinin, 9 Eylül 1922de İzmirde kazanılan zafer ile sona erdiği anımsatılarak Aziz milletimiz; dünyada eşine rastlanmayacak bir kahramanlık mücadelesi vererek kazandığı zaferle, tüm dünyaya bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini, vatanın bölünmez olduğunu, bayrağımızın gönderden indirilemeyeceğini bir kez daha ilan etmiştir denildi.
     Ağustos ayının, milletimizin tarihinde, ayrı bir yer ve öneme sahip olduğu vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Her millete nasip olmayacak bu onurlu tarihin, bizlere armağan edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümünde, bu şerefli tarihi ve bağımsızlığımızı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü saygı ve şükranla anıyorum. Ecdadımızın o zorlu günlerde vatanları için kenetlendiği gibi, 30 Ağustos Zafer Bayramında, ülkemizin en doğusundan en batısına kadar her noktasında bu birlik ve beraberlik ruhunu hissetmemiz gerektiği inancındayım. Tarihimizde göstermiş olduğumuz birlik ve beraberlik anlayışı, ülkemizin daha müreffeh ve aydınlık olması, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlayacak en önemli gücümüz olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER