30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı -Gümüşhane Valisi Mayda: Tarihi kahramanlıklarla dolu Türk milletinin övünç anıtı olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden, hiçbir şekilde esaret altına alınamayacağının tarihi isp


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, tarihi kahramanlıklarla dolu Türk milletinin övünç anıtı olan 30 Ağustos Zaferinin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden, hiçbir şekilde esaret altına alınamayacağının tarihi ispatı olduğunu bildirdi.
     Mayda, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 26 Ağustos 1071de Malazgirt Zaferi ile Anadolu kapılarını açan Türk milletinin, 30 Ağustos 1922 tarihiyle de vatan topraklarını düşman işgalinden kurtararak, yeni kuracağı cumhuriyetin de temellerini attığını belirtti.
     Tarihi kahramanlıklarla dolu Türk milletinin övünç anıtı olan 30 Ağustos Zaferinin, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden, hiçbir şekilde esaret altına alınamayacağının tarihi ispatı olduğunu vurgulayan Mayda, şunları kaydetti:
     Şerefli tarihimizin kahramanlık anıtı 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümünde, bağımsızlığımızı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürkü rahmet ve şükranla anıyorum. Ecdadımızın o zorlu günlerde ülkesi için kenetlendiği 30 Ağustos Zafer Bayramında, ülkemizin bir ucundan diğer ucuna kadar her yerinde birlik ve beraberlik ruhunu hissetmemiz gerektiği inancındayım. Tarihimiz boyunca göstermiş olduğumuz birliktelik anlayışı, ülkemizin müreffeh içinde olması, dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer almasını sağlayacak önemli unsuru olacaktır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER