32 yıldır imamlık yapıyor

32 yıldır imamlık yapıyor -Akçakocanın en yaşlı imamı olarak tanınan Mustafa Topuz, 32 yıldır imamlık yapıyor -Çuhallı Cami İmamı Topuz: -İmamlık görevini 32 yıldır yapıyorum, bir o kadar daha bu görevi yapabilirim


DÜZCE (A.A) - İbrahim Tezel - Akçakocanın en yaşlı imamı olarak tanınan Mustafa Topuz (56), 32 yıldır imamlık yapıyor.
     Çuhallı Cami İmamı Topuz, AA muhabirine, 1980 yılında imamlık yapmaya başladığını söyledi.
     İnsanlara dini doğru şekilde aktarmanın kendisini mutlu ettiğini ifade eden Topuz, İmamlık görevini 32 yıldır yapıyorum, bir o kadar daha bu görevi yapabilirim. Bu mesleğe doyum olmuyor. Çünkü bu görev peygamber mesleği. Bu görevle hem dünyayı hem de ahreti anlatmaya çalışıyoruz dedi.
     32 yıllık imamlık hayatı boyunca ilginç bir olay yaşadığını anlatan Topuz, Akçakocanın bir köyünde görev yaparken gece 01.00 civarlarında kalktım ve camiye gelerek ezan okudum. Ezanı okuduktan sonra bir de baktım ki saat 01.00. İmamlık artık içimize öyle işlemiş ki gecenin bir vaktinde de kalkıp gidebiliyorsunuz. Bu durumu hiç unutamam diye konuştu.
    
     -Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyorum-
    
     Topuz, ramazan ayına bir kez daha görevinin başında erişmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ramazan ayı, içine riya karışmayan en gözde ibadettir ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini içinde barındırır. Bu ayda insanlık tövbe, dua, namaz ve yardımlar sayesinde manen temizleniyor. Ramazan, insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisine indirildiği aydır.
     Ramazan ayının sıcak aylara denk gelmesinden dolayı camimizde klima çalıştırıyoruz. İkindi namazından sonra mukabeleler okuyoruz. İnşallah bu ayı dolu ve güzel bir şekilde geçireceğiz.
     Yüzlerce talebe yetiştirdiğini anlatan Topuz, mesleğin en güzel yanının bu olduğunu sözlerine ekledi.
     Çuhallı Cami Müezzini Hasan Hoşbaş ise Akçakocanın en yaşlı imamı Topuz ile aynı camide görev yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
     Topuzun görevini en iyi şekilde sürdürmeye devam ettiğini kaydeden Hoşbaş, Allah, ona bu görevi uzun yıllar yapmayı nasip etsin. Herkes tarafından sevilen bir insan. Allah başımızdan eksik etmesin ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 32 yıldır imamlık yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER