33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunu

33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunu 24 Şubatta koşulacak -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçoğlu: Bu yıl toplam 343 sporcu elektronik posta yoluyla müracaatını yaptı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi ile Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Trabzonun düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu, 24 Şubat Pazar günü koşulacak.
     Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, geçen yıl yarı maratona 276 yerli ve yabancı sporcunun katıldığını belirterek, Bu yıl toplam 343 sporcu elektronik posta yoluyla müracaatını yaptı. Kayıtlar 23 Şubat Cumartesi gününe kadar sürecek dedi.
     Bu yıl organizasyona Fas, Etiyopya, Gürcistan, Kenya, Büyük Britanya, Kanada, Kırgızistan, İran ve ABDden katılmak isteyen sporculara komite tarafından davet yazılarının gönderildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, yarı maratonun Pazar günü 09.30da Emperyal Üst Geçit mevkisinden başlayıp Yıldızlı mevikisinden dönülerek eski belediye binası önünde sona ereceğini söyledi.
     Yarı maratonun uluslararası organizasyon olduğundan dolayı ödüllerin dolar olarak verdiğini dile getiren Gümrükçüoğlu, Yarı maratonumuz 18-39 yaş grubu bay ve bayan, 40 ile 80 yaş arası veteranlar kategorilerinden oluşmaktadır. 18-39 yaş bay-bayanlarda birinciye 3 bin dolar, ikinciye 2 bin dolar, üçüncüye bin dolar olmak üzere ilk 10 sırayı alanlara para ödülü vereceğiz diye konuştu.
     Gümrükçoğlu, aynı gün Halk Koşusunun da düzenleyeceklerini belirterek, Bu yıl da etkinliğimizde hep beraber el ele koşmak üzere herkesi Pazar günü saat 08.30da eşofmanlarıyla sahilde bulunan İkram Sofrası karşısına davet ediyorum. Halk Koşusu 09.00da başlayacak dedi.
     Toplantıda yer alan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı da organizasyona hazır olduklarını ve en iyi şekilde geçeceğine inandıklarını dile getirdi.
     Yarı maratonda geçen yıl erkeklerde Kenyalı atlet Moses Too, 1.04.20lik derecesiyle birinciliği, 1.04.26 derecesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyespordan Vedat Günen ikinciliği, üçüncülüğü ise ferdi olarak yarışan Ali Haydar Tekgül 1.04.30luk derecesiyle elde etti.
     Bayanlarda ise ENKAdan Sultan Haydar, 1.13.12lik derecesiyle birinci olurken, Etiyopyadan Assefa Keneni Gudea 1.13.32lik derecesiyle ikinci, Üsküdar Belediyesinden Bahar Doğan 1.13.41lik derecesiyle üçüncü olmuştu.
    
     Muhabir: Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER