33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu

33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu -Erkeklerde Kenyalı Evans Koech, bayanlarda da Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa birinci oldu


TRABZON (A.A) - 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonunda erkeklerde Kenyalı Evans Koech, bayanlarda ise Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa birinci oldu.
     Trabzonun düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Trabzon Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünce organize edilen yarı maraton, Emperyal mevkisinde verilen startla başladı.
     Atatürk Alanındaki eski Trabzon Belediyesi binası önünde sona eren 21 bin 100 metrelik yarı maratonda, erkeklerde Kenyalı atlet Evans Koech 1:03.10luk derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 1:05.50 ile Fatih Bilgiç, üçüncülüğü ise Mehmet Çağlayan 1:05.57lik zamanıyla elde etti.
     Bayanlarda ise Etiyopyalı Selomie Getnet Kassa 1:12.05lik derecesiyle birinci olurken, Senem Çağlan 1:13.27lik derecesiyle ikinci ve Mehtap Sızmaz 1:17.15lik derecesiyle üçüncü oldu.
     Maratona 27si kadın olmak üzere 269 sporcu katıldı. Maratonda ayrıca 8 yabancı sporcu da koştu.
     Erkeklerde birincilik elde eden Evans Koech, Türkiyede ilk defa yarışma şansı bulduğunu belirterek, Havanın soğuk olmasının beni etkileyeceğini zannediyordum. Ancak güzel bir yarış çıkarttığımı sanıyorum, çok mutluyum dedi.
     Yarışmada 18-39 yaş kadın ve erkek sporcularda dereceye girenlerden birinciye 3 bin lira, ikinciye 2 bin lira, üçüncüye bin lira, dördüncüye ise 500 lira para ödülü verilecek. Maratona katılan veteran kadın ve erkek sporculara ise 11 kategoride para ödülü dağıtılacak.
     Buna göre birinciye 200, ikinciye 175 ve üçüncü olan sporculara 150 lira para ödülü verilecek.
     Öte yandan, kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Kavşağı ile eski belediye binası arasındaki parkurda da halk koşusu gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber 33. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER