3M, Çorluda üretim tesisinin temelini attı

3M, Çorluda üretim tesisinin temelini attı -3M Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı H.C. Shin: -Buradaki genç ve yetenekli işgücü, 3Min küresel büyüme stratejisi için büyük bir potansiyel barındırıyor (Fotoğr


TEKİRDAĞ (A.A) - İnovasyon firması 3M, dünyanın sayılı üretim üslerinden birinin temelini Çorluda Avrupa Serbest Bölgesinde attı.
     Kişisel bakımdan ev, hobi ve kırtasiye ürünlerine, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemlerinden, sağlık ürünlerine, trafik güvenliğinden, otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi sektörlerde endüstriyel ve kişisel ürünler sunan 3Min Çorlu Avrupa Serbest Bölgesinde gerçekleştirdiği yatırımın temel atma töreni Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın katılımıyla gerçekleştirildi.
     3M Uluslararası Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı H.C. Shin, açılışta yaptığı konuşmada, bu yatırımın 3M için büyük önem taşıdığını ve yaklaşık bir yıl kadar önce başlayan süreçte Türk hükümet yetkililerinden büyük destek aldıklarını söyledi.
     3Min müşterilerine yakınlık, inovasyon yatırımı ve bölgesel yetkinlik için özel çaba sarfettiğini belirten Shin, bu çerçevede yeni yatırım için en uygun yer olarak Türkiyeyi gördüklerini belirtti.
     3M için uluslararası operasyonların önemine değinen Shin, Türkiye, bölgedeki en dinamik ülkelerden biri. 4 saatlik uçuş mesafesinde toplam 1,5 milyarlık nüfusa erişebilen, dünyanın en önemli enerji koridorunun tam ortasında yer alan benzersiz bir ülke. Buradaki genç ve yetenekli işgücü, 3Min küresel büyüme stratejisi için büyük bir potansiyel barındırıyor dedi.
     Türkiyedeki üretim kapasitesinin en az 10 kat artacağını ifade eden Shin, Yatırım kararı tüm 3M ailesine büyük heyecan veriyor. Tüm planlarımız yönetim kurulumuz tarafından hızla onaylandı ve 2012 sonunda tesisimize faaliyete geçmeyi hedefliyoruz. Avrupa Serbest Bölgesindeki tesisimiz esnek yapılanmasıyla pek çok farklı sektöre yönelik üretim yapacak ve binden fazla kişiye istihdam sağlayacak. Super HUB kapsamında ilerleyen dönemlerde yapılacak AR-GE yatırımı, teknolojinin yerelleştirilmesi için de büyük bir olanak sağlayacak diye konuştu.
     3M Türkiye Genel Müdürü Andrei Holban ise geçen 10 yıl içerisinde Türkiyede yaşanan büyük değişimin getirdiği dinamizmin bir parçası olmanın 3M için önemli olduğunu söyledi.
     Holban, Artık ikinci evim olan Türkiyede bu yıl 3Min 25. yılını kutluyoruz. Bugün 400den fazla çalışanımız ve son 2 yıldır Türkiyenin en büyük 1.000 ihracatçısı arasına sokan 170 milyon dolarlık ciromuzla 1987deki mütevazı günlerimizden bu yana büyük bir gelişim yaşadık. Türkiyedeki milyonlarca müşterimizin yanı sıra dünyanın 35 ülkesine ihracat yapıyoruz dedi.
     Türkiyedeki firmalara daha önceden ithal edilenlerin yerine Türk Malı damgalı ürünleri sunacaklarını ve Türk ekonomisine destek olacaklarını kaydeden Holban,üretimden sağlayacakları ihracatla da hem cari açığın kapatılmasında, hem de Türkiyenin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine katkı sunacaklarını dile getirdi.
     Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de 3Min Avrupa Serbest Bölgesinde bölgesel bir üretim üssü kurduğuna dikkati çekerek, arka arkaya yapacağı yatırımlarla 3Min bu üretim merkezini belki de mega HUB haline getirerek, buradan Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusyaya hizmet vereceğini söyledi.
    
     Muhabir: Mücahid Eker
     Yayıncı: Ali Bayaslan
<< Önceki Haber 3M, Çorluda üretim tesisinin temelini attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER