4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü -Denizli Hayvanları Koruma Derneği Basın Sözcüsü Ünal: Meclise sunulan yasa tasarısında Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine ciddi anlamda ters düşen maddeler var


DENİZLİ (A.A) - Denizli Hayvanları Koruma Derneği Basın Sözcüsü Simge Ünal, son günlerde Türkiyede tartışma ve protestolara neden olan Hayvanları Koruma Kanunu üzerinde değişiklik yapılması için Meclise sunulan yasa tasarısında Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine ciddi anlamda ters düşen maddeler olduğunu savundu.
     Ünal, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiyenin gelişmekte olan bir ülke olarak hala birçok konuda gelişmiş ülkelerin gerisinde geldiğini belirtti.
     Meclise sunulan ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda değişiklik öngören tasarının hayvanseverleri derinden üzecek, birçok canlının yaşam hakkını elinden alacak ucu açık maddeler içerdiğini savunan Ünal, yasada yer alan maddelerden Doğal Yaşam Parkları adı altında toplama kalpları oluşturulup, sokaklarda sayısı 10 binlerle ifade edilen kedi köpeklerin sokaklardan toplanarak ölüme terk edileceğini iddia etti.
     Ünal, 2004 yılında kurulan bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerinin birkaç iyi örneğin dışında ölüm merkezlerine dönüştüğünü öne sürerek şöyle konuştu:
     Meclise sunulan yasa tasarısında Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesine ciddi anlamda ters düşen maddeler var. Türkiyede dört dörtlük Doğal Yaşam Parklarının hayata geçirilmesi gerçeklikten uzak bir hayal. Denizlide de 2004 yılından beri tam teşekküllü bir bakım evi ve rehabilitasyon merkezi kurulamadı.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER