4 Eylül Dünya Hayvanları Koruma Günü

4 Eylül Dünya Hayvanları Koruma Günü -CÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kara: Hayvanların korunması için ek tedbirler alınmalı


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haki Kara, 4 Eylül Dünya Hayvanlarını Koruma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kara, mesajında doğanın dengesinin korunmasında hayvanların önemli bir yeri olduğunu belirtti.
     İnsanoğlunun bilinçsizce müdahaleleriyle bazı hayvanların soylarının tükendiğini, bazılarının tükenmeye yüz tuttuğunun belirten Prof. Dr. Kara, şunları kaydetti:
     Bu durum hayvanların korunması için bazı ek tedbirlerin alınmasını ve hiç vakit geçirilmeden ortak hareket edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu ile bütün hayvanların yaşama hakları güvence altına alınmış, hayvanlara karşı her çeşit kötü muamele ve uygulamalar kanunla yasaklanarak kanuni müeyyidelere bağlanmıştır. Orman ve Su işleri Bakanlığının hazırladığı yeni kanun taslağına göre hayvanlara kötü muamele, cinsel istismar ve tehlikeli köpek ırklarının sahiplenilmesi kabahat kapsamından çıkarılarak hapis cezası gerektiren suçlar kapsamına alınmıştır.
     Hayvanların korunması ve yaşama haklarının güvence altına alınması konusunda herkesi sorumlu davranmaya davet eden Kara, Bu vesileyle 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününün dostlarımızın yaşama haklarının korunması, sağlıklı ve refah içinde yaşamalarına vesile olmasını temenni ederim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber 4 Eylül Dünya Hayvanları Koruma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER