4 Şubat Dünya Kanser Günü

4 Şubat Dünya Kanser Günü -Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri basın açıklaması yaparak horon oynadı


TRABZON (A.A) - Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören bir grup öğrenci, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.
     Atatürk Alanında bir araya gelerek Erken teşhis hayat kurtarır ve Sigara kanserin en büyük tetikleyicisidir yazılı dövizler açan grup adına basın açıklamasını okuyan Yasin Celal Güzel, insanların kansere karşı daha çok bilgi sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi.
     En önemli kanser nedeninin sigara içme alışkanlığı olduğunu belirten Güzel, Son yıllarda kanser tedavisinde yaşanan gelişmelere rağmen son dönem kanser olgularında tedavi başarısı düşüktür. Oysa bu kanserler ne kadar erken yakalanabilirse tedavi başarısı o kadar yükseltmektir. Bireylerin de sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmesi gerekir. Hazırlanışı ve tüketimi hızlı olan yiyeceklerden ve bunların soslarından başta çocuklar olmak üzere uzak durulması gerekmektedir diye konuştu.
     Güzel, 4 Şubat Dünya Kanser Gününde herkesin kansere karşı duyarlı olmasını isteyerek kansere neden olan faktörlerden korunulması gerektiğini sözlerine ekledi.
     Açıklamanın ardından öğrenciler kemençe eşliğinde horon oynadı.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 4 Şubat Dünya Kanser Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER