4. Uluslararası Ultra Maraton Koşusu

4. Uluslararası Ultra Maraton Koşusu -Maratona katılan sporcular, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine geldi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusuna katılan sporcular, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine geldi.
     Koşuya katılan İbrahim Şahin, Ali Gözükara, Sadık Şahin, Rıdvan Şahin, Necdet Uzun, Akın Yeniceli, Barış Çelik, Şakir Yeniceli, İsmet Sarıkaya, Bakiye Duran, Faruk Kesik ve Muharrem Karaçizmeli, Elbistanda başlatılan koşu kapsamında Afşine ulaştı.
     Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesine gelen sporcular, burada bir süre dinlendi.
     Elbistanda ilk defa 2009da ultra maraton koşan sporcu İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada, dünyada 500e yakın ultra maraton parkuru bulunduğunu, normal maratonların 42, ultra maratonların ise 45 kilometre üstü olduğunu belirtti. 2011de koştuğu 170 kilometrelik maratonun, dünyanın en hızlı ultra maratonu, uzunluk olarak da dünyanın üçüncü en uzun ultra maratonu olduğunu savunan Şahin, tarihi mekanları sporla tanıtmaya devam edeceğini belirtti.
     Gruptakiler daha sonra Ekinözü ilçesine gitti.
     Sporcuların Elbistan, Afşin ve Ekinözü güzergahını takip ettikten sonra maratonu Elbistan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanında tamamlayacağı bildirildi.
     Almanyada yaşayan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahinin 2009 yılında Elbistanda 111 kilometrelik parkurda koşarak başlattığı organizasyon, 2010 ve 2011de de devam etmişti. Türkiye Atletizm Federasyonu, koşunun dördüncüsünü tescilleyerek, uluslararası bir boyuta taşıdı.
     Atletizm Federasyonunun faaliyet takvimine 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu olarak giren ultra maratona, Türkiyenin değişik illerinden sporcular katılıyor.
    
     Muhabir: İdris Aydın
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 4. Uluslararası Ultra Maraton Koşusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER