4.Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi sona

4.Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi sona erdi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesinde yurt içi ve yurt dışından öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen 4. Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi sona erdi.
     Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlunun konuşmaları ile başlayan program, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gültekin, İran-Semnan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Akbari Beiragh, Filistin Kudüs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mashoor Abdel Rahman Srour, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asuman Ağaçsapan Kurtman, Kırgızistan İnternational Atatürk Alatoo Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurzat Kazakova ve İngiltere London Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lucia Boldrınınin konuşmaları ve kongre üzerine değerlendirmeleri ile devam etti.
     Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, şunları söyledi:
     Farklı kültür ve değerlerin sanat eserleri üzerinden araştırılarak karşılaştırılması, yakından tanınması, dünya kültürü ve sanatına yenilikler kazandırmaktadır. Özellikle insanlık tarihinin olumlu yönde gelişen kültür ve değerlerinin sanat eserlerindeki yansımaları, günümüzde Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi aracılığıyla görünür hale gelmekte ve güncelleşmektedir. Ülkemizdeki karşılaştırmalı edebiyat araştırmalarının bütün dil ve edebiyat bölümlerini kuşatacak şekilde yaygınlaşması, özellikle de bölümler hatta üniversiteler arası işbirliğine dönüşmesini temenni ediyoruz.
     Kapanış oturumunun ardından Sanat Yönetmenliğini Yrd. Doç. Hamit Önalın yaptığı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber 4.Uluslararası Karşılaştırmalı Edebiyat Bilimi Kongresi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER