400 öğrenciyle deprem ve yangın tatbikatı

400 öğrenciyle deprem ve yangın tatbikatı -Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Merkez Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim gören 400 öğrencinin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı


BİTLİS (A.A) - Bitlis Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, Merkez Yatılı Bölge Ortaokulunda eğitim gören 400 öğrencinin katılımıyla deprem ve yangın tatbikatı yaptı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı sivil savunma arama kurtarma ekipleri ile itfaiye ve sağlık görevlilerinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği okulda çıkan yangın sonrası üst katlardaki yaralıların tahliyesi ve ambulanslarla hastanelere sevki canlandırıldı.
     Okulda yangın alarmının çalmasıyla başlayan tatbikatta, alarmı duyan öğrenciler panik içinde dışarı çıkmaya çalışırken, sağlık görevlileri öğrencileri sakinleştirerek binayı tahliye etti.
     Daha sonra kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, okulun üst katında dumandan etkilenen öğrencileri itfaiye merdiveniyle kurtardı. Öğrenciler, ambulansa yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
     Deprem tatbikatının da yapıldığı okulda, dersliklerde mahsur kalan öğrenciler ekipler tarafından kurtarılarak güvenlik bölgelere taşındı.
     İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Enis Yağız, gazetecilere yaptığı açıklamada, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için tatbikatı profesyonel bir ekiple gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Sivil Savunma Haftası nedeniyle, yangın ve deprem tatbikatı yaptıklarını vurgulayan Yağız, gerek personel gerekse öğrenciler açısından güzel bir tatbikat olduğunu ifade etti.
     Bu tür eğitimlerin olası afetlerde can kaybını aza indireceğini anlatan Yağız, 400 öğrenciyle yaptığımız tatbikat gerçeğini aratmadı ve izleyenlerin nefesini kesti. Bundan sonra da çeşitli okullarda tatbikatlarımız devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 400 öğrenciyle deprem ve yangın tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER