49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -Odatv davası kapsamında tutuklu Soner Yalçının yönetmenliğini yaptığı ve Sivas olaylarının anlatıldığı Menekşeden Önce belgeselinin galası yapıldı (Fotoğraflı-Görüntül


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Odatv davasında tutuklu Soner Yalçının yönetmenliğini yaptığı ve Sivas olaylarının anlatıldığı Menekşeden Önce belgeselinin galası yapıldı.
     Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda düzenlenen galaya belgeselin yapım sorumlusu Halide Didem Kurt ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, sinema oyuncuları Güler Ökten, Selda Alkor, Işık Yenersu ile çok sayıda davetli katıldı.
     Gösterim Kurtun, Yalçının cezaevinden gönderdiği mektubu okumasıyla başladı. Belgeselde, Sivas olaylarının görüntüleri ile olayları yaşayan kişilerin görüşlerine yer veriliyor. Yaklaşık 70 dakika süren belgeseli uzun süre alkışlayan izleyicilerin bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.
     Gösterimin ardından düzenlenen söyleşiye Sivas olaylarında yaşamını yitiren Metin Altıokun kızı Zeynep Altıok, belgeselin sorumlu yapımcısı Kurt ve belgeselin müzik direktörü Güvenç Dağüstün katıldı.
     Söyleşide konuşan Altıok, belgesel yapımında emeği geçen ve belgeselin gösterilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti. Türkiyenin geçmişte çok karanlık dönemlerden geçtiğini ifade eden Altıok, bu durumun azaldığını, ancak hala devam ettiğini öne sürdü.
     Geçen yılın 13 Martında 19 yıldır devam eden Sivas olayları ile ilgili davanın zaman aşımına uğradığını ifade eden Altıok, Soner Yalçının bu dönemde belgesel yapımı çalışmalarına başladığını kaydetti.
     Soner Yalçının belgesel çekimlerine devam ederken Odatv davası kapsamında tutuklandığını anlatan Altıok, Yalçının isteği ile çok zor şartlarda filmi tamamladıklarını kaydetti.
     Belgeselin yapım sorumlusu Kurt da Yalçının ne olursa olsun belgeselin tamamlanmasını istediğini, bu amaçla kendisinin en yakın arkadaşları ile görüşerek hazırlıklara başladığını söyledi.
     Belgeseli onun kafasındaki anlamaya çalışarak tamamladığını ifade eden Kurt, şunları kaydetti:
     Soner çok heyecanlandı. Filmin son halini bilmiyor. Biz üzerimize düşeni yaptık. Umut ediyorum herkes üzerine düşeni yapar. Bu filmin içeriğinin son derece gündem olabileceği günlerden geçiyoruz. Çok zor dönemlere gebe gözüküyor coğrafyamız. Bu, bizi korkutuyor. Bu film mümkün olduğu kadar fazla izleyici ile buluşmalı. Vizyona sokmayı çok arzu ediyoruz. Çünkü bu filmi izleyip de bunu kayıtsız kalmak mümkün değil. Acı tecrübelerden ders çıkarmalıyız.
    
     -Menekşeden önce-
    
     Odatv davası kapsamında tutuklu Soner Yalçının cezaevine girmeden önce başladığı belgeselin çekimleri, Yalçının cezaevine girmesinden sonra arkadaşları tarafından tamamlandı. Müziklerini Fazıl Sayın yaptığı belgeselde Sivas olayları, 12 yaşındaki ağabeyi Koray ve 15 yaşındaki ablası Menekşeyi kaybeden genç bir kızın gözünden anlatılıyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER