49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali (2) -Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Elveda Katya adlı filmdeki performansıyla Anna Andrusenkonun, En İyi Erkek Oyuncu ise Güzelliğin On Paretmez filmindeki


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Elveda Katya filmdeki performansıyla Anna Andrusenkoya, En İyi Erkek Oyuncu ise Güzelliğin On Paretmez filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncere verildi.
     Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar, festivalin kapanış galası ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, jüride görev yapmaktan onur duyduğunu kaydetti. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı yoğun günler geçirdiklerini belirten Hülya Avşar, Benim için aslında seyrettiğimiz bütün filmler öylesine emek verilmiş filmler ki hepsi ödüle layık. Birbirinden ayırmak çok zor oldu. Festival sebebiyle altını çizmemiz gereken filmler vardı. Neredeyse oy birliğiyle kararlar alındı dedi.
     En İyi Kadın Oyuncu ödülü, Elveda Katya filmindeki rolüyle Anna Andrusenkonun oldu. Andrusenkoya ödülünü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Andrusenko, ödülünü almasının ardından heyecanlanarak kürsüye çarptığı Altın Portakal heykelciği kırıldı.
     En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Güzelliğin On Paretmez filmindeki rolüyle Abdülkadir Tuncer kazandı. Tuncere ödülünü Jüri Başkanı Hülya Avşar verdi.
     En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Küf adlı filmdeki rolüyle Tansu İçerin oldu. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü ise Güzelliğin On Paretmez adlı filmdeki rolüyle Lale Yavaş aldı. Heyecanlı olduğu için konuşmakta güçlük çeken Yavaş, Anneanneme selamlar söylüyorum dedi.
     Yarışmada SİYAD En İyi Ulusal Film ödülünü Zerre, En İyi Kurgu ödülünü, Güzelliğin On Paretmez , En İyi Sanat Yönetmeni ödülünü Zerre adlı filmdeki çalışmasıyla Tora Aghabayova kazandı. En iyi Görüntü Yönetmeni ödülü ise Pazarları Hiç Sevmem ile Florent Herrynin oldu.
     Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü Küfe, Behlül Dal Jüri Özel Ödülü ise Güzelliğin On Paretmez filmindeki rolüyle Yüşa Duraka verildi.
     Antalya Kent Konseyi Özel Ödülü ise Elveda Katyanın oldu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Güç Gönel / Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER