49.Kütüphaneler Haftası

49.Kütüphaneler Haftası -Nevşehirde Kitabını Al Meydana Gel kampanyası kapsamında parklarda kitap okundu


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 49. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlar parklarda kitap okudu.
     Gülbahçe Parkında Kitabını Al Meydana Gel projesi kapsamında İl Halk Kütüphanesi tarafından getirilen kitaplar parkta oturan vatandaşlara dağıtılarak yarım saat boyunca kitap okumaları sağlandı.
     Proje hakkında açıklamalarda bulunan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş, kütüphane kullanımını özendirmek ve okuma alışkanlığı yönünde farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir uygulamaya başvurduklarını ve bugün vatandaşlara bin kitap dağıttıklarını belirtti.
     2012 yılında kütüphanelerine 3 bin kişinin üye olduğunu 2013ün ilk ayında ise bu rakamın bine ulaştığını kaydeden Yoldaş, yaptıkları kitap okumayı özendirici çalışmaların sonuçlarını az da olsa aldıklarını ortalama Nevşehir merkezde günde 120 kitap ödünç verdiklerini ifade etti.
     Nevşehir genelindeki kütüphanelerin envanterinde yaklaşık 460 bin kitap bulunduğunu merkez kütüphanelerinde 50 bin kitabın yanı sıra 20 bilgisayar ile internetten erişim sağladıklarını belirten Yoldaş, özellikle kütüphaneleri kullanmak isteyen engelliler içinde engellilere göre uyarlanmış 4 tane bilgisayar dizayn ettiklerini ayrıca görme engeliler için kabartma kitaplarda temin ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 49.Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER