5 ayda 2 bin 700 adet

5 ayda 2 bin 700 adet pil toplandı -Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Şenel: -Eski belediye binasına yerleştirilen makinelerde son 5 ayda yaklaşık 2 bin 700 adet pil toplandı


MUĞLA (A.A) - Muğla Belediyesi Çevre Mühendisi Erdem Şenel, eski belediye binasına yerleştirilen makinelerde son 5 ayda yaklaşık 2 bin 700 adet pil toplandığını söyledi.
     Çocukların geri dönüşüme ve çevre temizliğine olan ilgisini arttırmaya yönelik çalışmalarından biri olan atık piller karşılığında çocuklara sakız veren atık pil toplama makinesinin büyük ilgi gördüğünü belirten Şenel, Bir adet küçük pilin yaklaşık 4 metreküp toprağı kullanılamaz hale getirebileceği düşünüldüğünde, ortalama 10 bin 800 metreküp toprağı kirletme potansiyeli olan pillerin çöpe atılması özellikle çocuklarımız sayesinde engellenmiş oldu. Kullanılabilir durumda olan pilleri iade eden makine, çocuklara tasarruf konusunda da örnek olmaktadır. Eski belediye binasına yerleştirilen makinelerde son 5 ayda yaklaşık 2 bin 700 adet pil toplandı dedi.
     Şenel, 2011-2012 eğitim öğretim yılında 470 kilogram pil toplanan belediye sınırları içerisindeki okullarda, 2012-2013 eğitim öğretim yılı içerisindeki hedeflerinin 700 kilogram pil toplamak olduğunu belirtti.
     Okullar dahil olmak üzere 95 noktada 161 adet pil kutusunun olduğunu kaydeden Şenel, şöyle konuştu:
     Pil toplama kutularının sayısını arttırmak için talep eden iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz olarak atık pil kutusu veriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çeşitli kampanyalarla çocuklarımıza geri dönüşüm için bilgilendirme çalışmaları devam edecek. Çocuklarımıza, velilerimize ve öğretmenlerimize emekleri ve duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5 ayda 2 bin 700 adet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER