5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Giresun Valisi Şahin: Çevrecilik kirletmeme duygusudur


GİRESUN (A.A) - Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Çevrecilik kirletmeme duygusudur dedi.
     Hükümet Konağı önünde 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen törene Vali Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Elmalı, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
     Şahin, burada yaptığı konuşmada, çevreyi kirletenin de temizleyenin de insan olduğunu, insanların ulaşamadığı yerlerde çevrenin temiz, ulaştığı yerde ise kötü olduğunu belirtti.
     İnsana çevre bilinci aşılanmasının son derece önemli olduğunu ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Adam üniversite bitiriyor hala yediği çekirdeği yere atmaktan zevk alıyor. Arkadaş sen 50 tane de üniversite bitirsen hiçbir şey değişmez. Çünkü senin o alışkanlığın değişmemiş. Ama bazıları da yere atmaktan zevk alıyor. İçimden öyle geliyor ki şu çekirdeğin alımını satımını hepsini yasaklamak. İçimden bu geliyor ama ticarette de herkes özgür. Bu alışkanlığı daha yedi sekiz yaşında vermemiz lazım. Çevrecilik kirletmeme duygusudur.
     Şahin, Giresunun çöp sorununu 150 yıl boyunca çözecek bir çalışma yürüttüklerini anlatarak, Belki de Türkiyede hiçbir ilde çöpün denize döküldüğü yer yoktur. Söz veriyorum, çöpler önümüzdeki şubat ve mart aylarında nizami depolama alanlarında depolanacak, Giresun merkezi ve ilçeleri rahat bir nefes alacak. Arkadaşlarımla azami gayret sarf ediyoruz. Bugün yarın onayını aldığımızda Giresunlunun hizmetinde olacak. Çok kısa zamanda bunu hayata geçireceğiz diye konuştu.
    
     -İstiklal Marşı hoparlörden okunmayacak-
    
     Giresunda gelecek eğitim öğretim yılından itibaren İstiklal Marşının hoparlörden okunmayacağını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:
     İstiklal Marşını gönlümüzden, bağırarak ve sesimizi bastırarak söylemeliyiz. Teypten okunan İstiklal Marşını dinleyerek İstiklal Marşını okumak hiç hoşuma gitmiyor. İstiklal Marşı teypten değil, insanın gönlünden okunur, gönlünden sezilir. Bir yerde org çalınacak, diğer taraftan müzik öğretmeni el işaretleri ile İstiklal Marşının en güzel okunmasını sağlayacak. Önümüzdeki dönemde bunu da gerçekleştirmiş olacağız.
     Törende halk oyunları gösterileri sunulmasının ardından Atık Pil Toplama kampanyasında dereceye giren okullara ödül ve sponsor firmalara teşekkür belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER