5 litre atık yağ getirene 1

5 litre atık yağ getirene 1 litre sıvı yağ hediye -Marmariste başlatılan kampanya ile çevre ve insan sağlığının korunması hedefleniyor


MUĞLA (A.A) - Marmariste çevreyi ve insan sağlığını tehdit eden atık yağların toplanması için başlatılan kampanya kapsamında 5 litre atık yağ getirenlere 1 litre sıvı yağ hediye edilmeye başlandı.
     Marmaris Belediyesi ve özel bir firma tarafından düzenlenen kampanyaya vatandaşlar ilgi gösterdi. Kampanyaya ilk katılan Emine Korkmaza, biriktirdiği 5 litrelik kullanılmış yağa karşılık 1 litre sıvı ay çiçek yağı verilmesi dolayısıyla belediye binasında tören düzenlendi.
     Kampanyayı düzenleyen firmanın Muğla Bölge Müdürü Selim Baylav, gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayı sosyal sorumluluk projesi adı altında başlattıklarını söyledi.
     Kampanyayı Türkiyede ilk olarak Marmariste başlattıklarına işaret eden Baylav, Bir litre atık yağ, bir milyon metreküp suyu kirletebiliyor. Kampanya ile arıtma tesislerin yükünü alırken doğayı da koruyoruz. Daha önce işletmelerden atık yağları topluyorduk, şimdi evlere de girmek istiyoruz dedi.
     Ev hanımlarının projeye destek vermesini isteyen Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Halil Gökovalı da yetkili firmayla yaptıkları anlaşma sonucu bundan sonra 5 litre atık yağ getiren herkese 1 litre ay çiçek yağı hediye edeceklerini kaydetti.
     Böylece hem doğanın korunacağını hem de atık yağların ekonomiye kazandırılacağını vurgulayan Gökovalı, çocukların bilinçlenmesi amacıyla okullarda da çalışma yapacaklarını bildirdi.
     Korkmaz ise kampanyayı basından duyarak atık yağları toplamaya başladığını anlatarak, Sağlığımı korumak için kızartma yağını sadece bir kez kullanıyorum. Çevreye zarar vermemek için de lavaboya boşaltmıyorum. Bundan böyle kampanyaya arkadaş ve komşularımın katılması için çalışacağım diye konuştu.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5 litre atık yağ getirene 1 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER